Představení nejlepších značek fotopastí

Publikováno: čec 30, 2018

Kategorie: Články

V posledních letech se na trhu objevuje čím dál tím větší množství výrobců a značek fotopastí, které nabízí produkty různých kvalit v nejrůznějších cenových relacích. My si však ceníme osvědčených jmen na poli fotopastí, na které se můžeme spolehnout co do kvality, tak do případného servisu. Mnoho z nabízených značek disponuje českou lokalizací a nastavení zařízení je jednoduché a intuitivní. Většina značek má svá zažitá specifika, která je na první pohled odlišují od ostatních. Rádi vám je nyní představíme a přiblížíme.

BENTECH

Bentech je nová původní česká značka, kterou byste rozhodně neměli přehlédnout. Nabízí odolná a kvalitní zařízení s širokým pozorovacím úhlem 90° - 110°, a vysokou kvalitou fotografií a videozáznamů. Fotopasti této značky disponují také rychlou spouští, spolehlivým GSM modulem a užitečnými funkcemi jako je časovač nebo časosběr. Hodí se tak jak pro myslivost, tak ochranu objektů. Jediná nevýhoda fotopastí Bentech jsou jejich větší rozměry.

Ltl Acorn

Ltl Acorn z nejstarších značek, které se na českém trhu vyskytly. Skvěle se zavedla a i dnes se těší oblibě, především mezi myslivci a milovníky přírody. Její výhodou je značná odolnost fotopastí vůči přírodním podmínkám a postranní čidla, která zajišťují dokonalé pokrytí sledovaného prostoru. Hodí se tak především pro myslivce, kteří chtějí mít dokonalý přehled o pohybu zvěře. Nevýhodu naopak představuje poněkud konzervativnější přístup k inovacím, pomalejší GSM modul a anglické menu.

ScoutGuard

Značka ScoutGuard se může pyšnit dlouhou tradicí a na kontě má bezpočet novinek, které se postupně staly běžnou součástí standardu všech fotopastí. Zařízení tohoto výrobce jsou energeticky nenáročná, obvykle postačí 4 ks baterií, a mají silný neviditelný 940 nm dosvit. Výborné je i fungování GSM modulu – tato značka poprvé uvedla možnost zasílání fotografií z fotopasti na mobilní telefon. Největší předností fotopastí ScoutGuard jsou modely s malými rozměry, které bez problémů skryjete jak při monitoringu zvěře, tak především při ochraně majetku. Nevýhodou je pomalejší spoušť a nepřítomnost USB kabelu u mnoha modelů – fotografie je nutné prohlížet vložením SD karty do počítače.

Bunaty

Bunaty je jednou ze značek působících výhradně na českém a slovenském trhu, české menu je tedy samozřejmostí. Její hlavní doménou je univerzální použití pro myslivost i střežení majetku a kvalitní zpracování těla fotopastí. Zařízení disponují LCD displejem na přední straně a laserovým ukazovátkem, které umožňuje přesné zamíření na sledovanou oblast bez nutnosti komplikované instalace. Předností je snadná výměna baterií a prohlížení fotografií bez nutnosti demontáže. Nevýhodou je pomalejší spoušť.

Num'axes

Francouzskou značkou, která se objevila až v poslední době, je Num'axes. Dosud se na českém trhu vyskytuje pouze v omezené míře, a my jsme jedni z mála prodejců, kteří ji nabízejí. Fotopasti tohoto výrobce si nesou svůj jedinečný vzhled a jsou vhodné především pro myslivost a pozorování zvířat. Výhodou značky je GSM modul na velmi vysoké úrovni, výborné rozlišení fotografií i videa, a laserové ukazovátko pro přesné zaměření sledovaného místa. Nevýhodu u mnoha modelů této značky představuje malý LCD displej pro nastavení a větší rozměry, které by mohly při skrývání fotopasti ve vnitřních prostorách představovat problém.

KeepGuard

KeepGuard je kvalitní výrobce odolných fotopastí, které se můžou pochlubit hlavně vysokou kvalitou pořízených záznamů a rychlostí spouště. Velkou výhodou pro využití ve venkovním prostředí je jejich odolnost vůči vodě a sněhu, vydrží tedy v akci celoročně. Při používání je jedinou slabinou nastavovací menu, které se nedodává v českém jazyce, a mohutnější rozměry.

ForestCam

Výrobce ForestCam je jednou z nejnovějších značek fotopastí na trhu, přesto už se masivně rozšířil mezi české prodejce. Myslivci i podnikatelé ocení převážně malou velikost zařízení (včetně jedné nabízené miniaturní fotopasti), bezpečné uložení baterií zabraňující poškození, a rychlé odesílání fotografií z fotopasti do mobilního telefonu. Nastavení i používání fotopastí ForestCam je jednoduché a intuitivní.