Příslušenství k fotopastem – Vyplatí se investovat?

Publikováno: říj 15, 2018

Kategorie: Články

Téměř ke každé fotopasti je možné si zakoupit další doplňkové produkty – kovový box, zámek, nebo solární panel. Tyto produkty mohou výrazně napomoci fungování fotopasti, ale vyplatí se skutečně investovat? A které produkty je nejlepší pořídit?

Kovové boxy

Příslušenství k fotopastem je obvykle dodáváno výrobcem samotné fotopasti. Především je tomu tak u kovových boxů, které slouží jako ochrana proti odcizení fotopasti nebo poškození, ať už člověkem nebo zvěří. Mohou také napomoci maskování, především v prostředí obchodů, kde je potisk fotopasti daleko výrazněji viditelný než v lese, kde splývá. Kovové skříňky jsou obvykle vyrobené přímo na míru dané značce nebo typu fotopasti, aby byla zajištěna plná funkčnost fotopasti a její stoprocentní ochrana.

Solární napájení

Fotopasti jsou často využívány venku, nejen v přírodě a při myslivosti, ale také při ochraně budov, pozemků a dalších venkovních objektů. Proto je možnost solární napájení velice lákavá a může vám pomoci ušetřit a prodloužit životnost vaší fotopasti. Nabíjení prostřednictvím solárního panelu je možné, vyskytuje-li se fotopast na místě s přímým slunečním zářením po velkou část dne. Instalace a propojení s fotopastí je velice jednoduché a na výběr máte několik variant výkonu, který se pohybuje v rozmezí 1500 - 3000 mAh.

Polohovací zařízení

Mezi další doplňky vhodné pro venkovní fotopasti patří polohovací zařízení s vrutem, které vám pomůže fotopast snadno nastavit do vhodné pozice s příznivým úhlem pro pozorování. Instalace je velice snadná a příliš manuální zručnosti nevyžaduje – vrut se zkrátka našroubuje na požadovaný strom a fotopast se tak bezpečně uchytí. Možná je instalace i jinam, jestliže povrch dovoluje provrtání vrutem. Díky polohovacímu zařízení se můžete zbavit nutnosti upevňovat fotopast pomocí látkového popruhu, který bývá obvykle součástí balení a často neumožňuje dostatečný náklon fotopasti pro ty nejlepší možné záběry.

Zámek

Posledním příslušenstvím, které je běžně dostupné v našem internetovém obchodě, je zámek, který se opět hodí především pro fotopasti umístěné venku. S přehledem brání odcizení vašeho drahého zařízení. Kabel zámku je z odolného kovu (obvykle ocel), zvládne tak jakoukoliv nepřízeň počasí. Se zámkem máte jistotu, že vaše fotopast zůstane přesně tam, kde je. Fotopasti jsou, se svou vzrůstající popularitou jakožto zařízení pro myslivost i ochranu majetku, stále častějším cílem zlodějů.

Investice

Příslušenství pro fotopasti může podstatně zvýšit životnost a výdrž vašeho zařízení, usnadnit používání, ale hlavně se jedná o investici do zabezpečení. Především fotopasti s GSM modulem a dalšími užitečnými funkcemi jsou drahou záležitostí, proto se vyplatí pořídit alespoň zámek či kovový box pro ochranu. Nedejte zlodějům šanci, prevence se vyplácí!