Fotopast – Pro koho se hodí a k čemu ji využít?

Publikováno: zář 5, 2018

Kategorie: Články

V posledních letech se s výrobci, dodavateli a druhy fotopastí doslova roztrhl pytel, což platí jak pro světový, tak pro český trh. Jedná se o stále více žádané zboží, přesto spousta lidí stále neví, že právě pro ně by byl tento přístroj přesně tím pravým.

Fotopast je zařízení, které má ve své podstatě dvě využití – ochrana majetku a myslivost. Pro myslivce jsou fotopasti nedocenitelnou pomůckou už mnoho let. Mohou s jejich pomocí sledovat pohyby zvěře i škodné, chytat pytláky a udržovat si tak neustálý přehled o sledované oblasti. Milovníci přírody díky fotopastem mohou získat neopakovatelné záběry zvířat, která by jinak nebylo možné spatřit a zachytit běžným fotoaparátem. A jelikož se i technologie okolo fotopastí neustále vyvíjí a zdokonalují, je už dnes možné pořídit snímky a videozáznamy ve velmi vysoké kvalitě, která potěší i velmi náročné zákazníky.

Druhým využitím pro fotopasti je ochrana majetku a monitoring objektu. Právě v této oblasti je o fotopasti stále větší zájem, a to jak ze strany podnikatelů, kteří chtějí chránit svůj obchod před vandaly a zloději, tak ze strany soukromých osob, které si chtějí pojistit svůj dům, auto nebo cennosti. Záběry z fotopasti výrazně zvyšují šanci na navrácení ztracených věcí a dopadení pachatele v případě, že se stanete obětí krádeže. Mnoho fotopastí je navíc možné ovládat pomocí mobilního telefonu, vše je tudíž snadné a praktické, přímo pro vaši potřebu.

Jak už bylo zmíněno, výhodou, ale zároveň také oříškem, je obrovské množství produktů, ze kterých si lze vybrat. Často je těžké rozlišit, zda je daný produkt opravdu cenově výhodný, nebo se jedná o nekvalitního výrobce, či co všechno potřebujete právě pro váš záměr. Zkušený myslivec bude mít jistě jiné cíle a požadavky než majitel rušného obchodu v centru. Pro nenápadnou ochranu před zloději se ideálně hodí malé fotopasti, pro myslivost zase přístroj s kvalitními záběry a dobrým dosahem (např. Ltl Acorn 6310 MC). Jestliže hledáte fotopast pro váš koníček a vaším cílem jsou fotografie, na které bude radost se podívat, bude pro vás hlavní rozlišení (třeba 12, 8 a 5 Mpx jako má Bentech 3.0C).

Velkou otázkou je také GSM modul, neboli možnost zasílat snímky pravidelně, nebo ve vámi zvoleném časovém úseku, do vašeho telefonu nebo na email. Mnoho fotopastí disponuje rychlým GSM modulem, který odešle snímky v dobré kvalitě či malé sekvence videozáznamů, ale je třeba zvážit, zda se pro vás jedná o užitečnou investici. Pokud chcete být pravidelně informováni, nebo víte, že v daný čas bude třeba být zvláště opatrný a nechcete nic zanedbat, GSM modul skutečně oceníte. Jediné, co k takové fotopasti budete ještě potřebovat, je SIM karta s datovým přenosem. Pokud však máte fotopast především pro volný čas nebo váš vlastní klid a víte, že ji budete moci kontrolovat sami nebo pouze v případě nutnosti, vystačíte si s fotopastí bez GSM modulu.

Jako e-shop specializující se čistě na fotopasti vám rádi poradíme, který produkt zvolit (email: info@nejfotopasti.cz). Náš školený personál vás nasměruje nejen k tomu správnému zařízení, ale rád vám také ukáže, jak s fotopastí pracovat, aby vám přinesla co nejvíce užitku a co nejméně starostí.